Backyard Babies

Fan, det är alltid så himla kul i Gävle. Var enda gång jag varit på spelning på Heartbreak har jag haft skitkul! Så även denna gång, såklart. Jag har aldrig haft så många blåmärken efter en spelning, det ser mer ut som om jag rullat ner för ett berg än varit på rockkonsert. Fan grabbar, ni har faktiskt dåligt inflytande på oss!
Efter att först nästan dött framme vid scenen och sen släppat på en massa merchlådor fick vi tillslut sitta ner och softa, dricka sprit och äta godis, mums! Jag drack dock bara cola eftersom jag körde. Vid klockan fyra kände vi att det började bli dags att åka, vi skulle ju upp ganska tidigt dagen efter, tyvärr. Så vi sa hej då och åkte mot Sandviken hem till Kaisa, där vi sove ett fåtal timmar innan vi gick upp igen.. Sen dumpade jag de andra på stationen i Gävle och åkte hem. Nöjd efter ännu en härlig kväll i underbara Gävle.
Hittade föresten en affisch från den första spelningen jag var på på Heartbreak, Mando Diao i september 2006, jag tog med mig den hem :P


New Generation Festival

Idag har vi haft möte igen, har ju haft det mer eller mindre varje vecka det senaste halvåret.. Varför? För att vi planerar en freaking FESTIVAL!

Photobucket

Nomadic me

Jag är så jävla sugen på att tatuera mig! Det blir ju inte direkt bättre av att kolla på de här heta grabbarna... Fulla av tatueringar som de är, men det är svårt att låta bli ;P En av deras snyggare videor, frågan är bara vart Peder och Johan har tagit vägen?
 

52 gånger!

Jag har en lista över alla gig jag någonsin varit på. Enda sedan jag började gå på spelningar har jag skrivit upp alla, så jag ska kunna komma ihåg dem. Idag hade jag inte så mycket för mig så jag har gjort en samanställning i Exel för att ser hur många band jag sett, och hur många gånger. Jag har sett över 150 olika band och aritster live sedan 2005 och såhär ser top-listan ut just nu;

1. Neverstore, 52 ggr
2. Backyard Babies, 18 ggr 
3. Sugarplum Fairy, 12 ggr    
4. Mando Diao, 8 ggr
    Vision    
5. Håkan Hellström, 7 ggr
    Anagoes
    Ammotrack

Lite skrämmande faktiskt men det är sant, jag har sett Nevan 52 gånger.. 1 gång 2006, 19 gånger 2007, 30 gånger 2008 och 2 gånger i år. Sen så borde Sugarplum egentligen ligga på andra platsen, men det ska vi se till att ändra på nu eller hur? Men först ska Backyard få ytterligare lite försprång, för på torsdag bär det av till Gävle.    

            

Jag vill ha sommar!

Check. Inlämningsuppgift 1 i Webdesign är klar. Bara 6 stycken kvar att göra, på 4 veckor. Ska försöka hinna med nr 2 nu i helgen. Måste ändå få Cicci att plugga körkortsteori, så då kan ju jag plugga mitt samtidigt. Alltid trevligt med sällskap ju.

Jag längtar så himla mycket till sommaren just nu. Först ska jag fixa de här kurserna och få mitt slutbetyg, sen är det en annan stor grej på gång, plus att jag ska operera mig, sen är det SOMMAR :D Och då är det party som gäller. Schemat börjar bli fullt av festivaler redan, jag menar Peace & Love och Hultsfred är ju två absoluta måsten. Det kommer säkert fler ju närmare vi kommer. Sen ska jag försöka hinna med att jobba så mycket som möjligt, sola och bada, och försöka flytta in till stan.  Mot slutet av sommaren blir det en veckas Time-Out i Turkiet. Det blir nog en fin sommar ;)

Nu räcker det!

Jag är så jävla trött på alla små nördar som springer runt och tror att dom är så speciella.

Det sägs ju att det är jobbigt att vara rockstjärna..
Kom tillbaka när ni är det på riktigt, TÖNTAR!


Influensa

Fan jag är så jävla sjuk..

Hade ont i halsen i måndags och tisdags, sen blev jag lite bättre på onsdagen. Bara för att på torsdagen bli jätte förkyld, med feber och allt. Eftersom det fortfarande sitter i tror mamma att jag har fått influensan.. Great..

Så går det..

Efter allt resande, festande och en hel del påfrestande händelser, blev jag till slut sjuk. Kanske inte är så bra att åka fram och tillbaka med flyg, bil och tåg som en galning, festa 6 dagar i rad, inte äta ordentligt och inte få tilllräckligt med sömn. Men så är det om man ska ligga på topp.. Fan va vi hade kul, förra veckan var nog den bästa och värsta i hela mitt liv, so far.
Nu sitter jag för andra dagen i rad här i en fåtölj framför TV:n, kollar just nu på "Gangs of New York"och käkar fisherman's friend. Förhoppningsvis blir man frisk snart så man kan börja prata ordentligt igen.


Union Square

Stockholm 7 februari

Efter att ha sovit mer eller mindre halva dan släppade vi oss upp för att fixa lite brunch/middag. Sen kom Alex förbi en stund med present till oss från Thailand. Var kul att träffa henne, kändes som om hon varit borta aslänge.
Sen var det dags för att ännu en gång göra sig i ordning för utgång. Denna kväll var det Klubben och Union Square som gällde. Det var helt slutsålt och alltså helt fullproppat med folk. Och Union Square var gryma, helt klart bästa spelningen jag sett med dem hittills. Ännu en gång var det dags att börja öldrickandet på allvar. Sen tog det förstås sin lilla tid att få ihop alla och bestämma vart vi skulle. Kvällen slutade på Kellys med billig öl och för många shots..

Hemresa och Manifestgalan

                                         Tyskland och Sverige 6 februari

Vi vaknade upp kl 9 efter att bara ha sovit ett par timmar. Helst ville vi bara ligga kvar och .. speciellt med tanke på att vi inte mådde så särskilt bra.. men vi var redan sena så det var bara att släppa sig iväg till bilen. Sara var mer bakis än mig så det blev jag som fick köra. Fy fan den resan vill jag inte göra om..
Efter ett par timmar var vi äntligen tillbaka hemma hos Sylvie, och vi ville mest av allt bara lägga oss ner och dö. Men vi var tvugna att packa ihop våra väskor och äta lite lunch innan det var dags att hoppa in i bilen igen för att åka till flygplatsen. Dock var det en hel del köer denna gång så vi blev väldigt föresenade..
När vi körde in på parkeringen utanför terminalen var det 20 minuter kvar till planet skulle gå.. Men vi tänkte att vi hann ju fram i tid, så nu kan inget mer gå fel. Oj så fel vi hade. Kärringen i säkerhetskontrollen skulle förstås börja tjafsa med oss, eftersom vi har ett kilo för mycket i bagage. Det slutade med att vi var tvugna att lämna kvar lite kläder hos Sylvie. Sen gick vi igenom säkerhetskontrollen och fick åka en helt egen buss ut till planet, alla andra var  nämligen där och väntade på oss.
Fint folk kommer sent brukar man ju säga :P



Två timmar senare var vi äntligen tillbaka på svensk mark. Vi åt middag på greken i Nyköping innan vi tog tåget mot Stockholm. Vi byte om och gjorde oss i ordning och när vi kom till centralen tog vi tunelbanan direkt till Hötorget och gick mot Nalen och Manifestgalan. Kvällen slutade ganska illa för både Sara och mig, men mer ska vi nog inte nämna här..

Neverstore och Itchy Poopzkid - del 2

                                       Batschkapp - Frankfurt 5 februari

Vi vaknade inte alls så tidigt som vi hade tänkt oss. Slutade med att vi gick upp runt halv 12 tror jag. Efter att ha ätit croissanter med nutella till frukost åkte vi med Sylvie till jobbet för att plocka fram lite vin till grabbarna. Här står Sara i Gustafs favoritrum, den del av destilleriet där vinet lagras.
.


Sen åkte jag och Sara tillbaka hem till lägenheten. Duschade och gjorde oss i ordning, packade bilen full med täcken och filtar, laddade GPS:en för att sen bege oss mot Frankfurt. Samma skräckfärd som dagen innan följde, med skillnaden att denna tog typ dubbelt så lång tid. Ungefär halvvägs var det långa köer på Autobahn, dock rullade de långsamt framåt tills vi kom förbi en olycka på andra körbanan. Himla tur att det inte var på vår sida vägen, eftersom den körbanan var helt avstängd och det var kö i flera mil efteråt. Det kändes som en evighet senare när vi äntligen närmade oss Frankfurt, dock är det en väldigt stor stad så vi hade typ en mil kvar till spelstället när precis kommit in i stan. Batschkapp var som tur var lättare att hitta än gårdagens spelställe.

       

      

Nevan gjorde ännu en grym spelning och likaså Itchy Poopzkid.
Kvällen slutade med en hel del öl.. :P

Neverstore och Itchy Poopzkid - del 1

                                       Substage - Karlsruhe 4 februari

Det började med en skräckfärd på Autobahn, i alla fall för Saras del, för det var hon som körde. Vi tänkte att eftersom vi skulle åka själva på nästa gig så ville Sara träna lite på att köra. Fy fan, Autobahn är inte roligt, inte någonstans.. När vi sen tillslut kom till Karlsruhe så hittade vi inte spelstället. Efter att ha vilmat runt någonstans i ett industriområde fick vi reda på att det fanns två Kriegsstrasse i stan, och vi var förstås vid fel. Efter mycket om och men hittade vi i alla falll tillslut till Substage.


Nevan var grymt taggade och gjorde en riktigt bra spelning, helt klart en topp-5. "This song is to our very good friend from Sweden, and to our good friend from Japan!" De dedikerade "Count Me Out" till oss och två japanska fans som hade åkt hela vägen till Tyskland bara för Nevans skull. Jämfört med dem hade vi inte så mycket att komma med... haha! Det var ganska lågt i taket, stället låg ju liksom under marken. Och det såg ut som att Erik satt bakom värsta trumsetet, men det var bara för att Itchys trummor stod percis bakom ;)


Sen blev det Itchys tur att kliva på scen. Jag fattar inte hur publiken orkade röja under deras 1 och en halv timme långa spelning, men de gjorde de i alla fall, plus att de flesta hade röjt redan under Nevan. Efter det var det dags att påbörja öldrickande på riktigt. Det slutade på en nattöppen pizzeria med ett par glas öl och en margerita.

När vi runt tretiden kom tillbaka till parkeringshuset där vi ställt bilen fick vi en mindre chock eftersom det var stängd. Vi hade frågat när vi ställt in bilen och då sa de att det var öppet dygnet runt... Men vi hade en sånn otrolig tur, för percis när vi stod där och inte visste vad vi skulle ta oss till så kom det en säkerhetsvakt. Så han släppte in oss så vi kunde hämta bilen och åka hem. Sara och jag sov sött i bilen på hemvägen, sen ramlade vi i säng så fort vi kom innan för dörren, kl 5 på morgonen..

Aldrig mer!

Fy fan, att köra bil på Autobahn här i Tyskland är typ det läskigaste jag har gjort i hela litt liv. Men vi överlevde, vilket jag inte var helt säker på där ett tag.. Aldrig mer säger jag bara!

Galet kul

Igår var jag, Sara och Sylvie i Karlsruhe och kollade på nevan. Det blev en helt galet rolig kväll. Berättar mer om det sen.

Nu håller Sara och jag på och gör oss i ordning för att åka till Frankfurt för kvällens spelning. Den här gången ska vi åka helt själva. Så nu är bilen fullpackad med vin, täcken och filtar, och GPS:en är inställd på svenska, jippi! Så vi borde klara oss, hoppas jag :)

Två dagar senare

Nu har vi varit här i nästan två dagar. Vi bor hos min kompis Sylvia i en liten stad som heter Schorndorf, det ligger utanför Stuttgart. Första dagen gjorde vi inte så mycket, vi kom fram ganska sent, så vi åt middag och drack några glas vin. Sylvia jobbar på sin familjs vingård, så det finns vin så det tillräckligt av här :P

Igår satt jag och Sara och jobbade hela dagen, vi hann med riktigt mycket, vi blev nästan klara med allt det vi tänkt göra denna vecka så det känns bra! På kvällen gick vi ut för att ta en drink med en kompis till Sylvie, så vi gick till en av de tre barer de har här och drack äkta tysk öl bland annat. Sen tog vi en sväng förbi donken på vägen hem. Det är det minska Mc Donald's jag någonsin sett, de hade inte ens allt på menyn.

Vi lyssnar på musik hela dagarna, Sylvie har grym musiksmak och hon samlar på skivor så hon har hur mycket som helst. Just nu kollar vi på TV, tyska MTV är det enda som inte dubbas och alltså det enda som går att kolla på. Varken jag eller Sara kan ett ord tyska så det är inte så meningsfullt att kolla på något man inte fattar ett skit av.. men "2 and a Half Men"  dubbat till tyska är rätt kul..

Ikväll bär det av till Karlsruhe och Neverstore spelning. Wee!

    De har riktigt skum läsk här, det är som en blandning av cola och fanta, mindre gott..  Vi sover i den här grymt stora soffan  Vår arbetsplats

Tyskland, här kommer vi!

Idag har jag varit riktigt duktig tycker jag. Jag har städat hela mitt hus, nästan, har i alla fall dammsugit och eldat så det blivit varmt och skönt. Och plockat undan alla grejer och kläder som jag bara ströt omkring mig de senaste veckorna. Är ju så mycket trevligare att komma hem till ett städat hus, eller hur?
Det är nämligen så att jag och Sara sticker till Tyskland imorrn! Kan fortfarande inte fatta det. Vi ska i alla fall dit och hälsa på en kompis till mig, Sylvia. Samtidigt har vi tajmat in så vi hinner se Nevan två gånger när vi är där, såklart ;) Det är första gången de spelar i Tyskland, eller ja de har gjort det en gång förut, på Popkomm i Berlin, men det räknas inte riktigt tycker jag. Den här gången är de i Tyskland som förband till det tyska bandet Itchy Poopzkid, och vi kommer se dem först i Karlsruhe och sen i Frankfurt dagen efter. Kommer bli så kick ass!

Jag har pimpat en t-shirt som jag ska ha på mig på någon av spelningarna :)


        

Äntligen



Igår när jag kom hem låg den här och väntade på mig :) En affisch från Sugarplums första platta; Young and Armed. Jag har letat efter den aslänge och nu har jag äntligen fått tag på en. Har jag räknat rätt så har jag nu 6 st Sugarplum Fairy affischer. Snart kan jag tapetsera ett helt rum, haha.


RSS 2.0